sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Sähkösuunnitelma + pohdintaa valaistuksesta



Sähkösuunnitelma on ollut valmiina jo reippaasti yli kuukauden, mutta valaisimia olemme alkaneet katselemaan viimeaikoina. Valaisimienkin suhteen pysymme simppelillä linjalla. Suurimmaksi osaksi tulemme valitsemaan perus yleisvalaisimia. Päämakkari on luultavasti ainut poikkeus, johon haluaisin jonkun hienon, ehkä vähän överinkin, lampun. Osa meille tulevista valaisimista kuuluu Sievitalon perustoimitussisältöön, mutta joitakin valaisimia hankimme itse. 

Massive Oslo

Seinään kiinnitettäviä ulkovaloja meille tulee yhteensä 5, joista 2 on etuterassilla, 2 takaterassilla sekä yksi kodinhoitohuoneen oven vieressä. Ulkovalaisimeksi valitsimme Sievitalon perustoimitussisältöön kuuluvan Massive Oslo -mallisen valaisimen.

Led 6W

Eteisessä meillä on kaksi valopistettä, joihin valikoituu joku suoralinjainen, simppeli, pienehkö ledi. Jotain viereisen kuvan tyylistä siis.

Alla oleva, perustoimitussisältöön kuuluva, plafondi meille on tulossa kodariin, pesuhuoneeseen, vaatehuoneeseen, tekniseen tilaan sekä vessaan. Lähdetään sillä ainakin liikenteeseen, ruvetaan päivittämään niitä sitten, jos siltä joskus tuntuu. Vessaan on tämän plafondin lisäksi tulossa valopeili sekä kodariin välitilavaloksi alla oleva perustoimitussisältöön kuuluva työtilavalo. Alla myös perus saunan valo.
Lival Partout 2*9W

Ensto AVH 11.2








ONNline työpistevalaisin






Suunnitelmia tehdessä poistimme olohuoneesta kaikki kolme alkuperäistä valopistepaikkaa ja korvasimme ne kuudella upotetuilla led alasvaloilla. Alasvalojen säätöön otimme himmentimen, ettei olkkarimme vain näyttäisi vahingossa leikkaussalilta. Valojen värisävy on 4000k, puhdas valkoinen. 
Led 5W

Keittiöön haluamme kattoon jonkun alhaalla olevien kuvien kaltaisen yleisvalon, värisävyltään 4000k. Meidän keittiö on kuitenkin suhteellisen pieni, joten tämän kanssa voidaan mennä helposti överiksi. Tuntuu, että himmentimet olisi pitänyt laittaa jokaiseen huoneeseen "varmuuden vuoksi", joka taas tuntuu turhalta. Noh, pitääpä vielä tutkailla tarjontaa. Ja "onneksi" aikaa ennen muuttoa on vielä muutama kuukausi...

Ruokapöydän päälle olemme etsineet jotain roikkuvaa valoa, mutta vielä ei ole ainakaan silmää miellyttäviä vaihtoehtoja löytynyt. Jatkamme siis metsästystä. Tai sitten hankimme siihenkin jonkun yleisvalaisimen. Keittiön välitilaan meille tulee sähkösuunnitelman mukaisesti led-nauha.

Superled
Kotiled






Mutta mitenkäs se makuuhuone? Sinne haluaisin jonkun överi "kristalli" blinbling-valaisimen, mutta vielä en ole saanut Juhaa vakuuttuneeksi siitä. Tässä on siis vielä vähän työsarkaa. Olemme miettineet kuitenkin, että päämakuuhuoneeseen laitamme jonkun lämpimämmän valon värin, jotta aamun saa aloittaa vähän pehmeämmin... 

Nyt kun noita meidän "suunnitelmia" katsoo, niin eipä me nyt lähdetty tässäkään asiassa hirveän persoonallisiksi... :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti