sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Olohuoneen sisustus

Välillä taas phditaan sisustusta, tällä kertaa vuorossa olohuone!Olohuoneemme seinistä sohvan taustalla oleva seinä sekä ikkunaseinä maalataan Teknoksen vain hiukan harmaaseen vivahtavalla sävyllä T1326. Takan taustalla oleva seinä maalataan Teknoksen neutraalin harmaalla sävyllä T1332. Eteinen-olohuone-keittiö -tila on kotimme suurin yhtenäinen tila ja seinien sävyt ovat melko vaaleat, jotta sen ilmeestä saadaan avarampi.


Olohuoneemme yleisilmettä vallitsee eniten nuo isot ikkunat sekä terassin kokolasinen ovi. jotka onneksi tuovat hieman lisää tilantuntua. Koska maisemamme noista ikkunoista on varsin mukava peltolakea, emme halua peittää sitä täysin. Viime kesän asuntomessuilla ihastuin Lennolin Diva-malliston verhoihin, jotka ostin viimeinkin reilu kuukausi sitten Vaasassa järjestettäviltä Vasara-messuilta. Verhojen väreistä mietimme harmaan(yllättävää?) ja valkoisen välillä. Päädyimme kuitenkin valkoiseen, sillä ne tuovat tilaan raikkautta. 

Ikkunat ja ovi olisi kuitenkin mukava saada tarvittaessa peittoon, joten niihin on saatava jotain pitsiverhoja hieman peittävämpää. Tällä hetkellä pohdiskelemme oikeastaan kaikkien huoneiden kohdalla sitä, hankkiakko perinteiset rullaverhot vaikko verhotangoksi tuplatanko, joista toiseen saisi pimennysverhot?  Miten teillä lukijoilla tämä asia on hoidettu? 

Lennol Diva
Sohvan virkaa olohuoneeseen toimittamaan pääsee näillä näkymin minun opiskelijaboxiin hankittu tummanharmaa divaanisohva. Sohvan lisäksi olisi kuitenkin saada muutama muukin istumapaikka, johon olemme katselleet nojatuoleja. Nojatuolien lisäksi hankimme luultavasti sohvapöydän. Tai rahin, joka voisi toimia myös sohvapöytänä.. Jotain sen suuntaista..
Ikea Stocksund

TWIN-nojatuoli

Takan viereen hankimme luultavasti jonkun lipaston/hyllyn/laatikon. Jonkun säilytyskalusteen joko puille tai yleisesti tavaralle. Tällä hetkellä suunnitelmissa on sijoittaa TV tuohon takan viereiselle seinälle, jossa sitä odottaa antennipistoke. TVn lisäksi seinille ilmestyy joitakin sisustustauluja, joita graafista suunnittelua opiskeleva ystäväni on luvannut tehdä. Enää tarvitsisi miettiä, että millaisia! Yhden olen jo suunnitellut, mutta se sijoittuu luultavasti makuuhuoneeseen ❣

4 kommenttia:

  1. Meille tulee sälärit muihin ikkunoihin, mutta olkkarin oveen on tarkoitus laittaa rullaverho. Näin oli vanhassakin kodissa ja ihan toimiva oli. Suosittelen kyllä rullaverhoa, makuuhuoneeseen vielä pimentävänä versiona.
    Sä oot saanu kivasti nuo huonekalut sommiteltua. Mulla on vähän hankaluutta nähdä, miten sohvat sijoittuu meidän olkkariin :D Meillä on kolmen ja kahden istuttavat sohvat ja olemattomasti ehjää seinää.

    VastaaPoista
  2. Rullaverho olisi varmaan toimivin vaihtoehto. Surffaillessa löysin ikkunan väliin asennettavat pimentävät "rullaverhot", mutta olivat vähän turhan tyyriitä... :D

    Ja voii, tuo kuva on suoraan otettu pohjapiirrustuksesta. Tosin huonekalut tulevat varmaan sijoittumaan noin, sitä ehjää seinää on tosiaan hieman haastavaa löytää.. :D Mutta eivätköhän ne teilläkin löydä paikkansa! :)

    VastaaPoista