torstai 21. kesäkuuta 2018

Talon maalaus

Tänä keväänä saimme myös talon maalattua!


Talomme seinässä on ollut kokeilussa jos jonkinnäköistä harmaata vaaleasta tummaan, sekä valkoinen. Loppujenlopuksi kaiken pähkimisen jälkeen kuitenkin siihen valkoiseen päädyimme alkuperäisten suunnitelmien mukaan... Sitten enää oli ongelmana, että mikä valkoinen!

Sama kuin täydellisen harmaan metsästämisessä, en halunnut valkoista joka taittaa yhtään mihinkään. Vain valkoista. Toisaalta taas mietimme, ettemme halua, että talomme loistaa valkoisuudellaan kilometrien päähän.

Alla olevassa kuvassa ylin lauta on maalattu Tikkurilan Pika teholla ja se tuntui loistavan hieman liikaa. Tuolla samaisella maalilla maalasimme räystäslaudat silloin tämän taloprojektin alussa. Alla oleva sävy on Tikkurilan sävy "Tunturi", jolla päädyimme talomme maalaamaan. Ja se on täydellinen. Ei ainakaan omaan silmään taita minnekään, olematta kuitenkaan liian kirkas.Maaliksi meille suositeltiin Colorian Linnea -talomaalia, jossa on kuulemma paremmat sidosaineet, kuin Tikkurilan maaleissa. Eri asia, mitä tämä tarkoittaa, mutta maali oli myös halvempaa, kuin Pika Teho, joten sehän meille kävi :D


Maalausurakan aloitimme malttamattomina Vapun tienoilla. Julkisivu maalattiin turvallisesti traktorin kauhaa apuna käyttäen... :D


Teippirullia kului maalausprojektin aikana varmasti miljoonia. Monia miljoonia. Ja teippaamisesta jos jostain olen nyt kyllä saanut yliannostuksen, ei siinä itse maalaamisessa ollut kova urakka, mutta terassien ym suojaamisessa kului aikaa aivan tolkuttomasti! Toisaalta maalaaminen helpottui huomattavasti, kun suojaukset oli tehty kunnolla...
Talon päätyihin saimme lainalle kurottajaa, joka kyllä helpotti urakkaa melkoisesti! Kurottaja oli kuitenkin toisaalla työmaalla, joten päädyt olivat harmaita vielä jonkin aikaa. Melkein silmä alkoi jo tottumaan ;) Sitten kurottajan saatuamme saimme viikonlopun aikana päädyt maalattua ja tämän projektin päätökseen. Jälleen yksi asia vähemmän tämän kesän To Do- listalla!Sitten tajusin, etteihän talo vielä täysin maalissa ole. Kivijalka pitää vielä maalata. Maalin hankin jo viime kesänä, mutta onneksi en maalannut sitä silloin, olisi melkoisesti ollut valkoisia maalitahroja tuossa :D Sokkelimaalina meillä Tikkurilan Yki -sokkelimaali ja värinä musta.


Sokkeli on pieni osa taloa, mutta sen maalaaminen toi kyllä ryhdikkyyttä koko meidän pienelle sievälle torpalle :)


5 kommenttia:

 1. Wow, kuinka hienosti olette saaneet maalattua talonne. Onnistuisipa itseltäkin, eikä aina tarvisi kääntyä ammattilaisen puoleen. Tosin onneksi kodinplazalta löysin paikallisen palveluntarjoajan.

  VastaaPoista
 2. Sopivan näköinen maali. Raikas, mutta ei loista liikaa kuten mainitsit. Veljeni on maalaamassa autotallia uudelleen, ja mietti että sipaisee teollisuusmaalin pintaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis sävy, hyvin sopii! Meillä tulossa julkisivusuojaus tässä kevään tai kesän mittaan. Kovasti sitä odotan, on ollut puhe siitä jo kauemman aikaa, mutta viime kesänä ei vielä ollut aikaa sille.
  https://www.remiko.fi/julkisivujen-suojaus

  VastaaPoista
 4. Nätti maali. Naapurissa myös on nyt pian maalari tulossa kylään, aikovat vaihtaa talon julkisivun väriä. Ainakin nyt alkuun, ehkä myöhemmin muutakin. Heillä nyt on melko tumma maali ja haluavat vaaleamman. Saa nähdä kuinka se sujuu.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on maalipinta. Meidän mökki pitäisi myös maalata, mutta meiltä ei aikaa ja kärsivällisyyttä riitä, eli varmasti etsitään joku tekemään maalaustyöt meidän puolesta. Valkoisen suuntaan myös mennään, nyt mökki on tumma, eli voi joutua muutaman kerroksen maalata. http://www.anttik.fi/maalausurakointi

  VastaaPoista