sunnuntai 7. elokuuta 2016

Miksi sievitalo?

Kun aloitimme haaveilun oman kodin rakentamisesta, emme voineet tosiaan kuvitella, että muuttovalmis talopaketti mahtuisi budjettiimme. Sievitalo ei ollut siis ensimmäisessä tarjouskilpailussa edes mukana.

Alunperin suunnittelimme tilaavamme talopaketin elementteinä vesikattovalmiiksi ja olisimme hoitaneet sisätyöt itse. Tuolloin lähettelimme tarjouspyyntöjä muun muassa Simons Elementsille, Isonkyrön talotehtaalle, Kreivitalolle, Ylistaron talotehtaalle, Finnlamellille, Hartmankodille, Heikius talolle ja Mammuttikodille. Näistä Finnlamelli, Hartmankoti ja Heikiustalo ei meille koskaan tarjousta jättäneet.

Laskimme exelillä ties montako erilaista budjettia ja tulevan työn määrä alkoi kauhistuttamaan. Suurimmaksi osaksi olisimme joutuneet turvautumaan ulkopuoliseen työvoimaan ja budjetti alkoi paisumaan paisumistaan. Ajatus muuttovalmiista, "helposta" ratkaisusta alkoi kiinnostamaan yhä enemmän.

Hyvin suureksi yllätykseksemme muuttovalmis talopaketti sopi budjettiimme, eikä itse rakentamisella ja talopaketin ottamisella ollut niin suurta eroa ainakana meidän tapauksessa. Toki rahaa oltaisiin säästetty, jos olisimme halunneet rakentaa pidemmällä aikatähtäimellä itse pikkuhiljaa, mutta hinku päästä omaan kotiin on suuri!
Muuttovalmista taloa kartoittaessamme lopullinen tarjouskilpailu käytiin Sievitalon ja Jukkatalon kesken. Tarjoukset olivat erittäin lähellä toisiaan, mutta päädyimme kuitenkin Sievitaloon. Löysimme Sievitalon muuttovalmiin "peruspaketista" paremmin meitä miellyttävät sisustusmateriaalit keittiön kaapinovista aina kylpyhuoneen laattoihin. Jukkatalon muuttovalmiin sisustuspaketti oli paljon suppeampi ja silmäämme miellyttävät materiaalit olisivat maksaneet sitten jotain ekstraa. Lisäksi olimme kuulleet Sievitalosta positiivisia kokemuksia työn laadusta ja tarkkuudesta, joten ei nyt ihan metsään voida mennä!

Tällä hetkellä odottelemme Sievitalolta lupakuvia, jotta saisimme rakennusluvan vireille. Luonnospalaveri on sovittu ensi viikolle. Meinaa vähä jo jännittää, että tämä projekti pääsee pian konkreettisesti virelle!

-Jaana

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun kirjoittelet tämmöistä blogia! Itsekin vähäsen oon muuttovalmiita talopaketteja katsellut ja juurikin Sievitalo miellyttää. Joten ehdottomasti jään seurailemaan teidän projektia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiva kuulla, jos tästä on jotain hyötyäkin! :D Jos tulee jotain kysyttävää, niin saa pistää viestiä :) Ja jos Sievitaloon päädyt, niin voisi täältä muutama vinkkikin löytyä :D

      Poista