lauantai 19. marraskuuta 2016

Toinen vierailu Omega-keittiöillä

Sisustuspaketin saavuttua tosiaankin kiikutimme laminaattimallit Omega-keittiöiden Seinäjoen pisteeseen. Onneksi pääsimme käymään tuola yhdessä, sillä käynti antoi paljon ratkaisuja, mutta myös paljon pohdittavaa. 

Alkuperäinen tarkoitus käynnille oli tosiaan lattian mallaaminen haluamaamme keittiön tasoon, joka itseasiassa Seinäjoen toimipisteessä onkin esillä mallikeittiössä. Omega-keittiöiden edustajan avustuksella päädyimme valitsemaan tummemman laminaatin (Loc Floor 044 Tammilankku harmaa), sillä se on rauhallisempi. Vaaleammassa sävyssä (Loc floor 086 Tammilankku rustic harmaa) laminaatin kuviointi on paljon vahvempi, kuin tummassa. Keittiön taso on aika eläväinen, joten rauhallinen lattia sointuu siihen paremmin.   

Meidän lattiavalinta takana

Samalla katselimme meidän ensimmäisen käynnin valintoja ja teimmekin niihin hieman muutoksia. Ensimmäisellä kerralla olimme ajatelleet, että kodinhoitohuoneen kaapit olisivat keittiön tapaan valkoiset. Muutama päivä sitten tajusin, etteivät ne voi olla valkoiset käytännön syistä. Mielikuvissani ajattelin, kuinka Juha tulee pikisillä vaatteilla sisälle, ja kuinka Juha hieman horjahtaa ja hipaisee valkoisia ovia, jotka ovatkin yhtäkkiä mustat.. ja pikiset...eikä niistä saa enää ikinä valkoisia... ja kuinka minusta tulee ärsyttävä kodinhoitohuonenatsi... Jotenka päädyimme siihen, että kodinhoitohuoneen kaapinovet ja tasot tulevat tummiksi. Eipä synny turhaa parisuhdekriisiä ainakaan tuosta. 

KHH:n ovien väri
KHH tasojen mallailua.

Mutta sitten ne pähkäilyn aiheet... Kaapin ovien värisävy sekä vetimien malli. Olimme luulleet, että Omegan toimipisteellä olevassa mallikeittiössä olisi ollut valkoiset ovet, mutta eivätpä olleetkaan. Edustaja otti laatikosta VALKOISEN mallikappaleen ja laittoi sen sitten tuon LUONNONvalkoisen kaapin viereen. Ero on melkoinen nyt, kun ne ovat vierekkäin. Kumpi noista nyt sitten olisi parempi?

Luonnonvalkoista ovea puoltaa se, että listat ja väliovet olisivat samaa värisävyä. Omegan edustaja sanoi, että ne voivat helposti näyttää likaisilta, jos niiden viereen laitetaan täysin valkoinen ovi. Ja meillähän on kodarin ovi heti keittiön vieressä. Eli ehkä pitäisi päätyä luonnonvalkoiseen... tai sitten valkoiseen... olisihan se puhtaanpuhtaan näköinen... vai onko tuolla sittenkään minkään valtakunnan merkitystä? 

Kumpi värisävy? Alla on meille tuleva taso.

Ja sitten vetimet. Olimme katsoneet Sievitalon kuvastosta, että valitsisimme "Stilo"-malliset vetimet, sillä ajattelimme niiden olevan sirot ja suoralinjaiset. Noh, kuva voi pettää, sillä se vedin on oikeanpuolimmaisen kuvan ensimmäisenä. Se ei siis ollutkaan niin siro, kuin aluksi olimme ajatelleet.. Sitä emme ole vielä päättäneet, että onko se huono juttu, vaikka ne eivät olekaan niin sirot, mutta päätöksiin kykenemättömät ihmiset tarvitsivat siis lisää vaihtoehtoja vaikeuttamaan päätöstä.. 

Nyt sitten pähkäilemme näiden asioiden äärellä. Onneksi meillä onkin aikaa tehdä näitä päätöksiä reissun jälkeen. Sovimme, että seuraavan kerran tapaamme vähän ennen joulua, jolloin Omegan edustaja on ehtinyt käydä talollamme mittailemassa paikkoja väliseinien pystytyksen (!!!) jälkeen. Silloin pitäisi meillä olla nämä asiat tiedossa.

Ehkä me siis mietitäänkin niitä väriasioita palmupuiden alla..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti