lauantai 5. marraskuuta 2016

Raksaviikko nro 1.


Ensimmäinen raksaviikko takana! 

Maanantaina tosiaan Sievitalon miehet olivat tosiaan saapuneet pläntille heti varhain aamulla. Malttamattomana ajelin työpäivän jälkeen tulevaa kotia kohti ja kyllähän sitä tuli aika innoissaan oltua, kun viimeinkin jotain talon näköistä alkaa rakentumaan!


Vielä samana maanantai-iltana aloitimme maalauspuuhat. Sievitalon työpäällikkö suositteli meidän maalaavan otsalaudat valmiiksi, sillä rännien laiton jälkeen se on melkeimpä mahdotonta. Ja mehän maalasimme. 

Maaliksi valitsimme Tikkurilan Pika-Tehon sen peittävyyden takia. Onneksi Juhan vanhemmilla on samassa pihapiirissä lämmin hallitila, jossa pystyimme maalausoperaation toteuttamaan. Varsinkin loppuviikosta ilma alkoi pakastamaan sen verran, että maali ei varmaan olisi vieläkään täysin kuiva. Toisaalta onneksi on alkanut pakastamaan, alkuviikosta tontin ympärystä oli täynnä liejua... Oli varmaan mukava rakennella mudan keskellä.. Kai sitä autonosturia voi näinkin käyttää..
Tiistaina timpurit olivat tehneet päätykolmiot lähes valmiiksi. Heillä oli ilmeisesti mennyt suurin osa päivästä tavaran odotteluun, joka harmitti heitä itseäänkin. Muuten he olivat saaneet rungon valmiiksi ja vahvistettua rakenteita. 


Keskiviikossa raksalle ajeltaessa hihkuin innosta jo kaukana tienpäässä, kun meidän koti näytti kaukaa jo talolta! Keskiviikkona oltiin saatu nosteltua kattoristikot ja päätykolmiot päälle sekä laitettua terassien tuki..juttuja..paikoilleen. Lisäksi meidän ikkunattomassa päätyseinässä on jo tuulensuojalevy paikoillaan!Torstaina talon ilme olikin muuttunut melkoisesti, kun ne meidän maalaamat otsalaudat oltiin laitettu paikoilleen. Lisäksi osa aluskatteesta oltiin laitettu paikoilleen. 


Kuva talon takaa, oikealla terassin aihio
Perjantaina vastaava mestarimme kävi tarkistamassa rungon ja ilmeisesti kaikki näytti hyvälle! Nyt viikonlopun aikana meidän pitäisi käydä hieman siivoilemassa ensimmäisiä roskia raksalta pois. Kyllä tämä tästä! Ensiviikolla tontille toimitetaan ikkunat..

24 viikkoa jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti