tiistai 22. marraskuuta 2016

Sisustusmateriaalit päätetty!


Eilen suuntasimme kohti Oulaisten Värisilmää, jossa valitsimme kaikki sisustusmateriaalit. Ennen retkeä olimme jo tietenkin tutustunut valikoimaan, sekä lähes päättänyt kaikki materiaalit. Halusimme kuitenkin nähdä varsinkin laatat livenä, että kaikki näyttää juuri siltä, kuin pitääkin. Vielä matkalla tarkistelimme, että kaikki valitsemamme maalit oltiin merkattu maalaussuunnitelmaan oikein. Maalaussuunnitelmasta on tulossa vielä oma postaus.


Paikanpäällä meidät otti vastaan ihana Susanna, jonka kanssa kävimme materiaalit läpi. Olin täyttänyt materiaalivalinta-vihkoseen jo alustavasti kaikki "varmat" päätökset, joka ei kuulemma ollutkaan niin itsestäänselvyys, mitä voisi ajatella. Laminaatiksi valitsimme siis tuon tummanharmaan tammilankun sekä samaan sävyyn olevat jalkalistat.

Laminaatti ja eteisen iso 45x45 laatta

Suunnitelmaa suunnitelman perään.. :D


Koko Oulaisten vierailumme keskittyi lähinnä laattojen valitsemiseen, sillä niistä meillä ei ollut värisävyjä lukuunottamatta juurikaan tehty päätöksiä. Onneksi kuitenkin päätimme lähteä katselemaan materiaaleja paikanpäälle, sillä kotimatkalla katsoimme, että muutama vikavalinta olisi tullut, jos emme olisi reissua tehneet. Olisimme valinneet märkätilojen lattiaksi todella karhean tuntuisen laatan, jonka voisin kuvitella olevan tuskainen siivottava. Lisäksi laattavalikoima oli jo vakiohintaisenakin niin valtava, jotta ilman asiantuntijan apua noista valinnoista olisi tullut paljon tuskaisempia. Kaikki pintamateriaalit löytyikin niistä vakiotoimitukseen kuuluvista.


PH, S, KHH, WC + Tekn. laattialaatta

Kylpyhuoneesta haluamme kokonaan tumman. Asuntomessuilla näkyi monta melko pientäkin kylpyhuonetta täysin tummina ja ihastuimme niihin jo kesällä. Niistä inspiroituneena olimme kuvitelleet valitsevamme Sievitalon kuvastosta tummanharmaan laatan. Todellisuudessa se olisi kuitenkin ollut vaaleanharmaa, joten tässä suunnitelmat menivät uusiksi. Päädyimme sittenkin kaikista tummimpaan, vaikka kuvittelimme sen olevan liika musta. Laatta kuitenkin heijastaa valoa, jotenka eiköhän siitäkin hyvän näköinen tule!

Yllä alkuperäinen "tummanharmaa" laatta

Seinä- ja lattialaatta

Keittiön välitilalaatan valinnassa meinasi tulla valinnan vaikeus, sillä laattavalikoima on niin laaja jo perushintaisissakin. Kaikkien selaamiemme laattojen jälkeen päädyimme kuitenkin simppeliin, aikaa kestävään, mattavalkoiseen laattaan suoralla ladonnalla. Samaisesta laatasta tulee välitila kodinhoitohuoneeseen, mutta mattamustana.

Lopuksi vielä tarkastimme, että meidän jo ennalta valitut maalisävyt sopivat näihin meidän laatoissa oleviin väriläiskiin... Ja sopivathan ne... Koko vierailuun kului aikaa vajaa tunti, mutta onneksi kuitenkin teimme sen. Samalla saimme päätökseen keittiön kaappien värit. Keittiön kaapeista tulee siis luonnonvalkoiset, sillä muuten tuo välitilalaatta voisi myös näyttää hieman likaiselta. Yksi pähkäiltävä aihe siis taas vähemmän!

Vessaan olisi kuulunut myös välitilalaatoitus, mutta jätimme sen pois. Kerroimme Susannalle tuosta meidän DIY-peilistä ja hän ehdottikin, että jättäisimme ne laatat pois kokonaan. Laattojen sijasta hän suositteli, että vessa maalattaisiin pesunkestävällä maalilla ja tälläisenä hiuslakan suurkuluttajana se kuulosti oikein hyvältä!

Helpottavaa tietää, että nyt lähes kaikki valinnat on tehty... Enää jäljellä ne himputin vetimet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti