keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Uuniseppien urakka valmis!

Vii häv ö takka!

Viimeviikon raksapäivitys julkaistiin sittenkin liika aikaisin. Lauantaina Uuniseppien muurari soitti tilannetietoja ja kyseli, voisiko hän tulla kantamaan osia sisälle. No kyllähän se nyt sopi. Töistä päästyäni käväisin katsomassa, mitä kaikkea noista porraspäässä olevista paketeista löytyi! Hieman meinasi olla tuvassa ahdasta, kun olohuoneen valtasi kipsilevyniput ja keittiön puolen valtasi takan osat.

Maanantaina muurari oli saapunut paikalle ja päivän päätteeksi meillä olikin jo takan näköinen tiiliröykkiö olohuoneessa! Lopuksi muurari oli kantanut loput paketit sisälle ja niistä löytyi hormin ja piipun osia. Näytin kuvaa mummulleni, joka luuli, että takka on nyt valmis. "Mä ihan luulin jotta jätättä tuon tuallaaseks morerniksi!" No.. Joku roti sentään.. ;D

Tiistaina muurari oli saanut tehtyä piipun valmiiksi sekä laittanut ensimmäisen pinnoitekerroksen /tasoituksen/minkälie takan päälle. Muurarin tarvikeläjä pieneni entisestään. Ja tänään se valmistui! Siitä tuli mielestämme juuri täydellinen! Olemme siis hyvinkin tyytyväisiä. Takan eduslasi pitäisi varmaan laittaa jonnekin vähän turvallisempaan paikkaan säilytykseen, kuin raksalle, jossa sitä joudutaan siirtää tieltä pois. Muurari oli myös siistinyt jälkensä oikein mallikkaasti!Takkamalli on siis Uunieppien Saana, joka kuuluu Sievitalon perustoimituspakettiin. Ecohelmi -mallistoon takka kuuluu 1650mm korkuisena. Halusimme kuitenkin korottaa takkaa, jotta lämmitystehoa saataisiin lisää ja ehkä sen takia, että se näyttääkin nätimmältä. Meillä takan korkeus on nyt 1900mm ja hormiksi valitsimme ikihormin. 

Nyt sitten odotellaan, että päästään polttamaan ensimmäiset kituvalkeat ❣

2 kommenttia:

 1. On kyllä hyvän näköinen takka =) Kiva muutenkin seurata kuinka teidän taloprojekti edistyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)

   Ja kiva kuulla, että tätä tututkin seurailevat! :D

   Poista