torstai 26. tammikuuta 2017

Eteisen säilytys

Olen viettänyt erilaisten säilytysratkaisujen pohtimisen kanssa lukuisia tunteja aikaa tämän projektin aikana. Pidän siitä, kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Kaappi tai laatikko, jotta kaiken saa pois näkyviltä ja tasot pysyvät puhtaina. Tämä myös helpottaa tietenkin siivoamisessa ja siisteyden ylläpidossa.

Viime päivinä olemme pohtineet eteisen säilytysratkaisua. Jätimme Omega-keittiöiden toimittaman perustoimitukseen kuuluvan kolmeosaisen kaapiston pois tilauksesta, sillä emme oikein tienneet, mitä eteisen kanssa tehtäisiin. Ikean suunnitteluohjelmat ovat olleet jälleen kovassa käytössä ja pikkuhiljaa kokonaisuus alkaa hahmottumaan.

Käytössä olevan seinän pituus on 3000mm ja se yritetään käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Tällä seinällä on myös valopistokkeet oikeassa reunassa, joten todellisuudessa koko leveyttä ei voida käyttää. Nyt olemme päätymässä siihen, että eteiseen tulee 2400mm levyinen liukuovikaapisto ja korkeutta tulee koko huonekorkeus, 2500mm. Kaapiston jälkeen tulee lipasto, joka luultavasti on avainten ja kukkaroiden heittopaikka.


Mitä tuo kaappi sitten pitäisi sisällään? 

Kaapiston ensimmäiseksi osaksi vasempaan reunaan tulisi "arkinaulakko". Arkinaulakko olisi kenties tavallinen hattuhyllyllinen avonaulakko ja sen alle tulisi kenkäteline. Tähän naulakkoon myös vieraiden on helppo laittaa takkinsa. Arkinaulakko tulisi kuitenkin liukuovien taakse, jotta ehkä mahdollinen sekamelska saataisiin piiloon.

Seuraavaksi osaksi tulisi tankokaappi, jossa säilytettäisiin vähemmän käytössä olevia päällysvaatteita, huiveja ja pipoja. Kaksi viimeistä kaappia olisikin sitten yleistä säilytystilaa ja ulosvedettävät korit helpottaisivat tavaroiden etsimistä.


Nyt alkaisi sitten tämän kokonaisuuden kilpailuttaminen eri toimittajilta. Yksi vaihtoehto voisi olla, että hankimme kaapiston rungon Ikeasta ja tilaisimme ovet jostain muualta. 

Tuleeko jollakin mieleen parannusehdotuksia tai uusia ideoita? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti