sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Takkavalintoja

Perjantaina kävin tekemässä sopimuksen meidän tulevasta takasta Uuniseppien toimistolla Vaasassa.

Sievitalon Ecohelmi-malliston talon perustoimitukseen sai valita joko Uuniseppien tai Tulikiven toimittaman takan. Päädyimme Uuniseppien takkaan, sillä se tullaan kasaamaan paloista paikanpäälle ja se tuntuu jotenkin mukavammalta, kuin Tulikiven takka, joka tuodaan paikalle jo valmiiksi kasattuna.

Takaksemme valikoitui siis Uuniseppien Saana-takka, joka oli sopivan simppeli, ajaton ja muutenkin meidän mieleemme. Takka tulee alla olevan kuvan mukaisesti valkoiseksi, edestä laatoitetuksi ja sivuista slammatuksi. Hormiksi tulee slammattu harkkohormi. Luukkuvaihtoehdoista valitsimme satiinikromisen ja halusimme kirkkaan eduslasin. Korkeutta takalla on 1900mm, leveyttä 735mm ja syvyyttä 530mm. Perustoimituksessa takan korkeus olisi ollut 1650mm, mutta halusimme korottaa sitä.

Lämmitystehoa tällä takalla on 3,4kW ja sen pitäisi lämmittää noin 35-55m2. Takka on keskellä meidän pikkuista tupaa, jotenka hyvällä säkällä takka pitää kovillakin paukkupakkasilla lähes koko tuvan lömpöisenä.


Takan taustalle olemme yrittäneet etsiä sitä "täydellistä harmaata" värisävyä, mutta vielä pitää etsintöjä hieman jatkaa. Lisäksi pitää ruveta katselemaan jotain sopivaa puulaatikkoa tai -koppaa, jossa puut pysyvät nätisti sulassa sovussa. Seuraavaan talveen mennessä meidän kesällä ahkeroimat puuklapitkin on varmaan jo ehtineet kuivumaan.

Osaan jo kuvitella, miten laitan villasukat jalkaan, linnoittaudun sohvalle ja nautin takkatulen luomasta tunnelmasta teekuppi kädessä..

1 kommentti:

  1. Itsekin tykkään nauttia takkatulen tunnelmasta sohvalla istuen, villasukat jalassa sekä kaakao tai tee kädessä. Nätin siro tuo lasinen takkaluukku. Meillä on aika saman näköinen takka, mutta hieman isompi luukku.

    VastaaPoista