maanantai 17. lokakuuta 2016

Sisä- ja ulkopuoliset täytöt pt. 1

Viikonloppuna tosiaan pääsimme tekemään sisä- ja ulkopuolisia täyttöjä. Perjantaina illalla kaadoimme Juhan ystävän kanssa viimeinkin loput puut sillä välin, kun Juha haki lisää mursketta pläntille. Polttopuita pitäisi kyllä näillä näkymin olla tarpeeksi ainakin muutamaksi seuraavaksi talveksi. Perjantaina illalla myös kaivinkone tuotiin valmiiksi odottamaan lauantai-aamua.

Varhain lauantai-aamuna Juhan toinen ystävä saapui auttamaan ja ajamaan kaivinkonetta. Siinä kohtaa, kun minä sain kammettua itseni sängystä ylös, olivat miehet ehtineet tehdä jo vaikka mitä. Itse siirsin tyytyväisenä ennen perustuksia tehtyä puukasaa muutaman metrin toiseen suuntaan, sillä se tietenkin oli väärässä kohtaa.. Nyt sitä ongelmaa ei enää pitäisi olla...

Sisätäytön valmistuttua salaojille ja sadevesiputkille kaivettiin koneella syvennykset. Tämän jälkeen Juhan ystävä lähti ja me aloimme laittamaan patolevyä paikoilleen. Meillä oli tietenkin jotain aivan vääränlaisia nauloja, jotka hieman vaikeuttivat ja tuskastuttivat tätä työvaihetta entisestään. Levy saatiin kuitenkin jotenkin paikoilleen, mutta tulimme siihen tulokseen, että patolevyn listaa ei laitettaisi noilla paikoilleen. 


Lauantai-ilta on tietenkin paras ajankohta alkaa etsimään mitään rakentamiseen liittyvää, mutta onneksi Prisma pelasti. Saimme oikeanlaiset naulat ja illalla ehdimme valoisalla laittamaan osan listoista kiinni. Pimeä kuitenkin saapui jälleen liika aikaisin ja jätimme loput seuraavalle päivälle.Sunnuntai-aamuna minä lähdin saman tien hakemaan lisää noita nauloja, jotka juuri ja juuri loppuivat kesken. Kauppareissu Seinäjoelle kesti erinäisistä syistä yllättävän kauan ja tontille päästyäni osa putkista oltiin laitettu paikoilleen ja peitelty. Patolevyn listakin saatiin paikoilleen.
Kaadot on ainakin kunnossa meidän tontilla... :D

Kun putket oltiin saatu kiertämään talon ympäri, alkoi Juhan ystävä peittelemään niitä ja tasoittamaan maata koneella. Yhtäkkiä meidän niemenkärki taas laajeni ja korkopuu kaatui. Tässä kohtaa me aloimme laittamaan styroxeja paikoilleen Juhan ja hänen vanhempiensa kanssa. Siinä sitten kestikin loppuilta, joka saatiin valmiiksi juuri parahiksi ennen pimentymistä. Styroxien latomisen jälkeen Juha vielä nosteli pikkukaivinkoneella sorakasoja levyjen päälle, etteivät ne vain karkaisi yön aikana tuulen mukana..
Ja tänään taas jatketaan!


4 kommenttia:

 1. Hei! Hyvältä näyttää! Osaatko arvioida kuinka paljon salaojitus ja ulkopuolinen routaeristys tuli maksamaan? Meille myös sievi talo tulossa ja tässä budjettia juuri laskemassa. Tuntuu että juuri kukaan ei osaa edellämainittuun kysymykseen antaa suuntaa antavaa vastausta :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentista :)

   Meillä nuo tulivat maksamaan vähän vajaa 1000e. Summaan laskettu siis vain styroxit ja putket lisähärpäkkeineen. Osa työstä tehtiin omalla kaivinkoneella ja työlle ei ole laskettu hintaa muutenkaan.

   Ajallisesti salaojituksessa ja styroxien laitossa+peittelyssä meni noin 8h, jos siitä on jotain hyötyä :D

   Poista
  2. Ai niin! Mikä malli teille on tulossa? :)

   Poista
 2. Pihlaja 156 on suunniteltu :)

  VastaaPoista