tiistai 18. huhtikuuta 2017

Rakennusaikainen siivoaminen

Jos ystäviltäni kysyttäisiin, en ole viimeisen puolen vuoden aikana tehnyt muuta, kuin siivonnut. Aina olen kuulemma menossa tai tulossa siivoamasta tupaa.. Ajattelimpa pyhittää oman postauksen tälle aiheelle... :D
Rakennusaikainen siivoaminen oli ennen perustuksia tehtävien maatöiden ja joidenkin tavaroiden kantojen lisäksi ainut meille kuuluva tehtävä. Ehkä senkin takia siivoamiseen on tullut panostettua vähän enemmän. Onneksi se on allekirjoittaneelle kuitenkin mieluista puuhaa. Lisäksi päätimme panostaa siivoamiseen senkin takia, että timpurit ja muut työmiehet saavat keskittyä siihen itse asiaan eli rakentamiseen.

Tavoitteena on ollut, että meillä on ollut niin siistiä, että meille on ollut kiva tulla raksailemaan. Työmiehet ovat päässeet heti tekemään sitä omaa hommaa, eikä heidän ole tarvinnut aluksi järjestellä tavaroita pois tieltä.
Raksalla on tullut käytyä ainakin lähes joka päivä tämän projektin aikana. Ainakin siis silloin, kun sielä on tapahtunut jotain. Jokainen päivä siis on tullut varmaan jotain siivottua. Jokaisen työvaiheen jälkeen raksa on kuitenkin siivottu hyvinkin perusteellisesti.

Ajatus siitä, että raksapölyä voisi löytyä vielä vuodenkin päästä muuttamisesta tuntui jotenkin kauhealta. Tuo minun uusi paras ystävä, raksaimuri palvelikin erittäin hyvin ja ilman tuota TEHOKASTA härveliä olisin luultavasti menettänyt mielenterveyteni. Hyvä imuri onkin ollut paras siivouskaveri (heti tietenkin Juhan jälkeen ;) ) tämän projektin aikana. Sillä on lähtenyt irti pienetkin sahanpurut...Talomme on kuitenkin (edelleen) kompaktin kokoinen ja tilaa ylimääräiselle tavaralle on ollut rajoitetusti. Raksalta on viety pois jokaisen työvaiheen jälkeen kaikki sellainen tavara, jota sielä ei enää tarvita. Osa jäljelle jääneistä, käyttökelpoisista rakennustarvikkeista on viety säästöön tulevia projekteja varten. Osa on lajiteltu ja viety itse hyötykäyttöasemalle tai hävitetty jotenkin muuten. Muutamassa kohdassa ollaan oltu liiankin innokkaina siivoamassa tavaraa pois raksalta. Esimerkiksi ne maalit ehtivät jokusen viikon olla jo säilössä, kunnes ne tuotiin takaisin.. kahdesti ;D
Hyvät siivousvälineet ovat olleet suuri apu projektin aikana. Imuria ehdinkin jo hehkuttamaan, ilman sitä tästä olisi tullut tuskainen kokemus. Yllättävään arvoon pääsi myös tuo puutarha...taltta... Sillä rapsuttelimme kipsilevyjen tasoituksen jälkeen lattiasta tasoiteaineklönttejä pois.. useampana iltana. :D Hyviin siivousvälineisiin kannattaakin mielestäni satsata. Työ on paljon mielekkäämpää ja jäljestä tulee kerralla hyvää. 
Nyt olisikin sitten enää jäljellä se piha.... ;)

5 kommenttia:

 1. Hei, olen seurannut blogiasi melkeinpä alusta saakka, kaunis koti on nyt lopputuloksena ☺ Kysyisin olohuoneen harmaan seinän sävyä, näyttää todella hyvän väriseltä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! 😊

  Olohuoneessa on kahta harmaan sävyä. Molemmat löytyvät Teknoksen kartoista ja itseasiassa samasta väriliuskasta, niinkuin kaikki kotimme värisävyt. 😄 Tummempi, takan taustalla oleva sävy, on T1332 ja vaaleampi, ikkunaseinällä oleva sävy on T1328. 😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos pikaisesta vastauksesta! ☺

  VastaaPoista
 4. Mitenkä olette viihtyneet uudessa kodissa? Niitä valmiita sisustuskuvia täällä odotellaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhea, kun edellisestä postauksesta on melkein kuukausi aikaa! :'DD Kylläpä se aika rientää. Nyt sielä on uutta luettavaa ;)

   Poista