perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kodinkoneet

Kodinkoneista Sievitalo toimittaa meille lieden, kalusteuunin sekä tiskikoneen. Nämä ovat kaikki perustason koneita Rosenlewiltä. Noihin olimme tyytyväisiä, mutta jäi meillekin muutama kodinkone hankittavaksi! 

Jääkaappi ja pakastin

Sievitalon alkuperäiseen toimitukseen olisi Ecohelmi- talomalleissa kuulunut yhdistetty jää-/ pakastinkaappi. Totesin heti, että pakastinosa oli todellakin liika pieni. Se olisi ollut pienempi, kuin opiskelijaboxiini hankkima erillinen pieni pakastinkaappi, joka sekin oli aina täynnä.  Erillinen jääkaappi ja pakastin olisi ollut tietenkin ihanteellinen ratkaisu, mutta ne olisivat vieneet keittiöstä valtavasti tilaa.  Juhalla taas oli haaveissa jääpalakone. Onneksi nämä molemmat ominaisuudet yhdistyivät side by side -kaapissa. 

Side by side -kaappeja on tarjolla runsaasti ja niiden vertailussa kuluikin ilta jos toinenkin. Lopulta päädyimme Samsungin malliin, jossa on vesi- ja jääpala-automaatti. Päädyimme myös vesijohdolliseen versioon. Ajatus täytettävästä säiliöstä kaatui siinä kohtaa, kun muistan äitini kertoneen tarinan, jossa isäni oli täyttänyt vastaavan säiliön nerokkaasti appelsiinimehulla. Mehua oli jäänyt säiliöön jonkin verran ja se oli homehtunut sinne. Eli ei kiitos!
Gigantti


Pyykinpesukone ja kuivausrumpu


Pyykinpesukone ja kuivausrumpu eivät kuulu Sievitalon toimitukseen lainkaan.

Alunperin olimme suunnitelleet hankkivamme kuivaavan pesukoneen, jotta saisimme taas lisää säilytys/tasotilaa. Onneksi kuitenkin saan töiden kautta "testailla" erilaisia pesukoneita ja töihinkin tälläinen kuivaava pesukone ilmestyi. Tuossa kyseisessä koneessa pesu+kuivaaminen kestää yli 4 tuntia ja pyykit ovat satunnaisesti kuivia mutta pääsääntöisesti hyvin kosteita. Vika voi toki olla käyttäjässä, mutta ensikosketus kuivaavaan pesukoneeseen ei oikein vakuuttanut. Hankimme siis nämä erikseen.

Ja juurikin töissä ihastuin Samsungin pesukoneisiin. Tarpeeksi simppeli käyttää ja iso luukku helpottaa pyykin ottoa koneesta. Black Friday -tarjouksesta hankimmekin Samsungin 9kg pyykinpesukoneen. Täytyy kyllä myöntää, että koneen ulkomuodollakin oli ehkä pieni osansa tässä valinnassa. Tuo tumma luukku on vain niin nätti! Kuivausrumpu hankittiin joulun alennusmyynneistä ja on samaa sarjaa pyykinpesukoneen kanssa.

Gigantti
Pyykinpesukone

Kuivausrumpu


Mikro

Mikro valittiin sen perusteella, että siinä ei ole liikaa nappuloita. Tuntuu, että joissakin mikroissa pitää katsoa ohjekirjasta, mitä nappuloita pitää painaa, jotta mikron saa käyntiin. Samsungilta tämäkin. Mikrossa on keraaminen pinnoite, joka helpottaa koneen puhtaanapitoa. Ja mikrossakin on tuo sama nätti tumma luukku, kuin pyykinpesukoneessa ja kuivausrummussakin!
Gigantti

Käyttökokemuksia näistä masiinoista pääsee lukemaan jokusen kuukauden päästä ;)

Arvaatteko, minkä merkkiset puhelimet meillä on? Minkä merkkistä telkkaria Juha on katsellut? Olemmeko tarkistaneet, valmistaako Samsung kahvinkeittimiä ja leivänpaahtimia? 

Olemme, ei valmista... 

2 kommenttia:

 1. Me ostettiin kans meijän projektiin toi Samsungin side-by-side ja odotellaan jo innolla,että koska saadaan se käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sama täälä! :D Ulkonäöllisesti ainakin nappivalinta, toivottavasti se on myös käytännöllinen...

   Kävin selailemassa myös teidän blogia! Hyvältä näytti! :D

   Poista