maanantai 13. helmikuuta 2017

Raksaviikko 15 (Tiiveysmittaus, sisustusmateriaalit...)

Raksaviikolla 15 päästiin pienin askelin eteenpäin!

Timpurit kävivät vaihtamassa muutaman kattopaneelin, ja nyt led-lamput tulevat kulkemaan samassa linjassa! Sisäinen perfektionistini on tyytyväinen... Samalla timpurit lisäsivät toisen rivin nauloja saunan paneeleihin ja tasoittivat suihkuseinän "tason". Nyt siis virallisesti timpurimme urakka on valmis ja seuraavan työvaiheen hoitaa toinen porukka.
Tällä viikolla saatiin suoritettua myös viimeinkin talomme tiiveysmittaus! Edellisellä kerralla tuuli liika kovaa, jonka vuoksi mittausta siirrettiin.

Itse en ollut paikalla, mutta Juha pääsi seuraamaan mittausta. Kuvia tästä mittauksesta ei ole koska... no.. miehet.. Mittauksessa kuitenkin suljettiin kaikki läpiviennit, ovet ja ikkunat. Oven paikalle asennettiin paineovilaitteisto, jonka avulla tuotettiin paine-ero mittausta varten ja mitattiin vuotoilmavirta. Talomme ilmanvuotoluku on 0,7 ja tulos on 0,5 parempi, kuin lähtötilannearviossa meille annettiin. Timpurit ovat siis tehneet hyvää työtä! :)Loppuviikosta saapui myös sisustusmateriaalit! Meidän kaikki seinät maalataan, joten nyt olkkarin lattialta löytyy jos jonkinnäköistä maalipurkkia! Toimituksesta löytyi myös laastit, lattiakaivon kannet, vesieristeet sekä kulmalistoja.


Tällä viikolla oli kovat pakkaset, joten takkaa lämmitettiin päivittäin. Samalla kuitenkin PILP huusi täysillä, sähkölaskua odotellessa. Loppuviikosta PILPin säätöjä tehtiin etäavustuksella Sievitalon LVI-suunnittelijan opastuksella. Nyt lämpöä on enää 24 ℃, joka tuntuu jo paljon inhimillisemmältä. Pahimmillaan talossa kun on ollut kymmenen astetta lämpöisempi.. Ilmankosteusmittaristakin näkee, että liikalämmitys on ainakin poistanut kosteudenkin tehokkaasti! :D
10 (!!) viikkoa jäljellä...

2 kommenttia:

  1. mikä tuo olkkarin katon tuenta lattiaan on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskeltä kattoa piti vaihtaa muutama kattopaneeli. Tuo tuenta on sitä viimeistä, liimaamalla kiinnitettyä, paneelia varten. :D

      Poista