keskiviikko 17. elokuuta 2016

Tontin raivaus

Luonnospalaverissa muokkasimme talon pohjakuvaa hieman. Edellisessä postauksessa mietimme ikkunoiden poistoa ja oven siirtämistä. Molemmat muutokset tehtiin. Lisäksi laajensimme eteisen laatoitusta ja siirrimme etupuolen terassia sopivammalle kohdalle.

Nyt odottelemme edelleen muokattuja lupakuvia Sievitalolta, joten puhutaampas hieman tontin raivauksesta!Tontin raivauksen aloitimme jo heinäkuulla heti talopaketin tilaamisen jälkeen. Onneksi tuolloin kaadoimmekin jo kaikki puut, sillä nyt loppukesän säät ovat olleet mitä ovat. Tonttimme toimi tähän asti "poissa silmistä poissa mielestä" -tavaran paikkana. Tontilta löytyi esimerkiksi useampi auto, rautakelkka ja ties mitä muuta. Alkutilanne "pläntillämme" näytti tältä:


Eräs ilta palasin työvuoron jälkeen pläntille ja sielä olikin tapahtunut vaikka mitä! J oli ystävänsä ja vanhempiensa kanssa aloittanut isoimpien puiden kaatamisen. Vanhimmissa puissa oli vuosirenkaita ehtinyt kerääntymään jo melko lailla. Miesten kaataessa puita minä ja J:n äiti keskityimme lähinnä oksien ja pöllien siirtämiseen, hommaa siinäkin oli. 


Puita kaadoimme kolmena iltana ja ilme pläntillä muuttui melkoisesti. Kävin nappaamassa tuon bannerissa vasemmalla laidalla olevan kuvan heti, kun tuonne perälle asti pääsi. Tuo peltomaisema on näkymä meidän olohuoneen ja makuuhuoneen ikkunoista. Täytyy myöntää, että vasta tässä kohtaa olin vakuuttunut meidän tontin paikasta. Ei tarvitse ainakaan katsella kenenkään olohuoneen ikkunasta sisälle! Toki J:n veli asuu omalla "niemenkärjellään" melko vieressä, mutta koitamme maisemoinnilla hoitaa tämän.

Seuraavana ohjelmassa oli kehitellä säilytyspaikka puille. J:n kotitilalta ei varsinaista puulatoa löydy, joten hieman "tuunasimme" vanhoja puukärryjä. Käytännössä purkasimme ne lähes kokonaan. Vanhoista kärryistä jätettiin alimmat tukiparrut jäljelle, joiden päälle laitettiin lisätukien avulla pohjaksi kuormalavoja. Vanhoista kärryistä käytimme mahdollisimman paljon käypää materiaalia ja tuuletus ainakin toimii meidän kärryssämme! Yhdessä iltapäivässä kärryt olivatkin jo valmiit. Uudelleenrakentamisprojektissa oli mukana J, hänen ystävänsä ja isänsä. Itse toimin lähinnä tärkeässä työssä naulojen ja ruuvien ojentajana


Tässä osa meidän pläntiltä kaadetuista puista. Muutama ilta vietetiiin klapikoneen ääressä miettien sitä tulevaa takkaa, jossa niitä on talven pakkasilla mukava polttaa. Klapeja tuli melkoinen määrä. Meidän puukärryt eivät aivan riittäneet kaikkien puiden suojaamiseen, klapeja löytyy myös muutamasta suursäkistä.
Tällä hetkellä pläntillä näyttää seuraavanlaiselta:

Voi olla, että joudumme kaatamaan vielä nuo jäljelle jätetyt koivut, sillä ne saattavat tulla liika lähelle taloa tai jäävät takaterassin alle. Jätettiin ne kuitenkin siihen, helpompi ne on siitä kaataa, kuin tuoda takaisin. Meidän plänttiä tullaan laajentamaan melkein joka suuntaan. Tällä hetkellä pläntti on oikeastaan juuri meidän talon levyinen. 

Toivottavasti saisimme lupakuvat mahdollisimman nopeasti. Rakennuslupa pitäisi olla saatuna syyskuun loppuun mennessä, jotta pysymme Sievitalon antamassa aikataulussa. Rakennusvalvonnasta kerrottiin lupien saamisen kestävän noin kaksi viikkoa. Vielä ei ole siis suurta hätää, mutta J haluaisi kovasti päästä jo kaivamaan pläntille talon pohjaa! 

Tämä alkuvaiheen jatkuva odottelu alkaa turhauttamaan.. Toivottavasti pian alkaa tapahtumaankin jotain. Lokakuulla Talotimpan pitäisi tulla tekemään kodillemme perustukset. Lokakuu tuntuu kuitenkin liika kaukaiselta ajatukselta!

-Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti