sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ensimmäinen blogiteksti!

Tervetuloa!

Lähinnä kirjoittelen tätä omaksi päiväkirjaksi, mutta jos joku tänne eksyy, niin tervetuloa seuraamaan meidän taloprojektia!

Ruudun toisella puolella kirjoittelee nuori pariskunta, joka haluaa viimeinkin oman kodin rauhaan. Olemme kierrelleet asuntonäyttöjä reilun vuoden, eikä markkinoilta ole kotia löytynyt. Päätimme siis rakentaa sen itse!

Tarkemmin sanottuna jätämme rakentamisen Sievitalon harteille, mutta tietenkin olemme projektissa tiiviisti mukana. Alunperin emme voineet kuvitellakkaan, että pystyisimme muuttovalmiin talon ostamaan, mutta tätä avaan myöhemmissä postauksissa.

Talopakettimme on Sievitalon yksikerroksinen Ecohelmi 105 Trendi ja rakennamme kotimme Pohjanmaalle. Talossa on 3 makuuhuonetta, tupakeittiö, kodinhoitohuone, sauna ja pesuhuone, wc ja vaatehuone. 

Kuva: Sievitalo

Pohjaratkaisu on meille ja meidän tonttiimme nähden juuri passeli. Pohjaratkaisu pidetään vastaavana lukuunottamatta sitä, että rakennamme sen peilikuvana. Lisäksi olemme muuttaneet ikkunoiden kokoa, siirtäneet ulko ovea lisäsäilytystilan saamiseksi, pidentäneet hiukan keittiön väliseinää sekä lisänneet kodinhoitohuoneeseen ulko-oven. 

Bannerissa pilkahtaa olohuoneen isoista ikkunoista näkyvä peltomaisema. Tontti on J:n kotitilalta löytyvä "niemenkärki", joka on joskus ammoisina aikoina ollut tien pohja. Ensi vuoden huhtikuussa tuolla niemenkärjellä pitäisi olla valmiina meidän koti <3

-Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti