perjantai 14. heinäkuuta 2017

Terassin pohjatyöt

Kuvien mukaan terassin pohjia on alettu tekemään toukokuun puolella. Nyt heinäkuun puolivälissä osa terassista on saanut jo kansilaudoituksen, mutta palataan ensin tajassa taaksepäin siihen lähtötilanteeseen.

Terassia on tarkoitus tehdä kodinhoitohuoneen oven eteen sekä katetun terassin jatkoksi. Yhteensä terassia tulee n 60 neliötä, joka on 2/3 meidän talon neliöistä. Kompensoimme siis talon kokoa isolla terassilla ;)
Pohjatyöt alkoivat kodarin oven edessä olevalta seinustalta. Juha kaivoi koneella pintamaata pois puolisen metriä talon alla olevan sorapedin vierestä. Tuonne koloon laitoimme markilta löytyneitä suursäkkejä, jotka toimittavat meillä suodatinkankaan virkaa. Säkkien päälle haettiin soraa ja tasoiteltiin. Jo nyt tuo pääty oli paljon siistimpi.
Seuraavaksi vuorossa oli takaterassin pohjatyöt. Taakse tulevan terassin pohjat toteutettiin samalla tavalla. Ensin pintamaata pois, alle suursäkit suodatinkankaaksi ja päälle soraa.Kovasta uhosta huolimatta terassi ei valmistunut juhannukseksi, kuten alkuperäinen suunnitelma oli. Onneksi Juhalta löytyy kuitenkin kekseliäisyyttä. Juhannusterassi muodostui puulaatoista ja Juhan tekemä sauna-palju -kärry vedettiin takapihalle. Juhannuksena nautittiin hyvistä keleistä ystävien seurassa, kyllä terassi sai viikonlopun odotuttaa itseään. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti