torstai 25. toukokuuta 2017

Pihasuunnitelmia

Olemme kotiutuneet tänne pikkuiseen tönöömme erittäin hyvin! Nyt, kun sisällä kaikki tavarat ovat alkaneet löytää paikkansa, voidaan ruveta haaveilemaan tuota talon ympärystän siistimistä ja muokkaamista ;) 

Tässä varsinkin viimeisen kuukauden aikana olemme tehneet lukuisia pihasuunnitelmia, mutta nyt se alkaa viimeinkin näyttämään oikealta. Projektin alusta asti on ollut selvää, että tulemme laajentamaan terassia. Se, minne suuntaan, onkin ollut sitten aivan eri kysymys :D Nyt olemme kuitenkin päätyneet siihen, että jatkamme terassia talon taakse, katetun terassin jatkoksi.


Terassi tulee siis tuplaantumaan tai triplaantumaan. Toivokaamme siis tästä kesästä hieman aurinkoisempaa, kuin edellisestä. Kodinhoitohuoneen eteen tehdään portaat ja kulkuterassi taakse pääterassille. Aluksi suunnittelimme "kulkuterassia" myös etuovelta kodarin ovelle, mutta onneksi Juhan kirvesmiesystävä huomautti, että talon julkisivusta tulisi sekava, eikä luultavasti näyttäisi hyvältä. Tuon suunnitelman torppasimme siis siihen. Tuolle kulkuväylälle suunnitellaan siis jotain muuta.

Olen myös haaveillut jonkinnäköisestä pergolasta/katetun terassin jatkosta, jonne voisi sijoittaa vähän isomman ruokailuryhmän. Tuo katettu osa vaatii perustuksiin ilmeisesti jonkinnäköistä vahviketta, joten se tullaan huomioimaan jo nyt, vaikka sitä ei välttämättä vielä tänä kesänä tehdäkään. Unelmissa on, että joskus tuo pergola voitaisiin kattaa ja lasittaa. Sielä voisi olla mukava viettää iltoja pitkälle syksyyn.

Puuvaja kuuluu ehdottomasti tämän kesän To do-listalle. Meillä on yksi puukärryllinen syksyllä kuivumaan halottuja klapeja odottamassa varastoa ja paljon puita odottaa vielä halkomistakin. Siistiytyisi tuo piha melko lailla, jos ne saataisiin siitä hävitettyä ja loputkin puut kuivumaan talvea varten.

Vielä tarvitsemme paljon täytemaata, mutta etupihalla sitä alkaa olemaan tarpeeksi. Tontilta löytyi aika paljon kiilakiviä, joilla aiomme rajata sorapihan ja nurmikon. Pihassa on myös yksi iso kivi, jota emme yritä edes siirtää, se jääköön paikoilleen ja koitamme sulauttaa sen muuhun pihaan. 

Ruokamultaa pitäisi tilata, jotta nurmikko saataisiin kasvamaan. Voipi olla kuitenkin, että meillä nurmikkoa näkee vasta terassin laajennuksen jälkeen. Kaikki tiedossa olevat täytemaat kun saadaan hakea vasta syksyllä puintiajan jälkeen. 

Tämän kesän suunnitelmiin kuuluu terassin sekä puuvaraston tekeminen. Pihalle on haaveiltu myös autotallia, pihasaunaa, paljua sekä uima-allasta, mutta katsotaampa, josko saataisiin nyt nuo ensimmäisen vaiheen osat tehtyä tämän kesän aikana ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti