torstai 29. syyskuuta 2016

Keittiösuunnitelmia

Malttamattomana ihmisenä olen suunnitellut ja tutkaillut keittiön eri vaihtoehtoja jo ennen talokauppojen tekoa. Oikeastaan halusin selvittää, pystyisikö tuota alkuperäistä suunnitelmaa muuttamaan meitä miellyttäväksi. Onneksi Ikean keittiösuunnitteluohjelmalla pystyy kätevästi itse harjoittamaan keittiösuunnittelutaitoja!

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan keittiömme olisi tullut näyttämään jotakuinkin tältä:Vaikka kulmaan sijoitettu uuni olisikin ollut hieno, vie se todellisuudessa aivan liikaa kaappitilaa. Keittiö on myös erittäin kompaktin kokoinen, joten yritin saada maksimoitua säilytystilan. Lisäksi alkuperäisessä suunnitelmassa olisi ollut jääpakastinkaappi, mutta pakastimen osa olisi ollut auttamatta liika pieni. Kyseisen kaapin tilalle olemme katselleet side-by-side -tyylistä ratkaisua, johon Juha haluaa ehdottomasti jääpalakoneen... Olisiko lukijoilla ehdottaa jotain mallia?

Muutaman tunnin suunnittelemisen jälkeen sain mielestäni kasaan toimivan kokonaisuuden, johon saimme paljon lisää niin kaappi, kuin tasotilaakin. Suurimman eron tekee tietenkin tuon ikkunan pienentäminen, mutta mielestäni se on järkevä ratkaisu. Vastakkainen seinä toisella puolella taloa on lähes pelkkää ikkunaa, joten eiköhän sitä luonnonvaloa tule riittämiin. Mielenkiintoista nähdä, mitä keittiösuunnittelun ammattilaiset Omegalla sanovat tuosta Ikean ohjelmalla tehdystä suunnitelmasta... Suunnitelma annettiin Sievitalon edustajalle hankintasopimusta tehdessä. Keittiön kalustevalinnat käymme tekemässä Omega-keittiöiden toimistolla Seinäjoella ensi viikolla. Lopulliset valinnat tulemme tekemään luultavasti vasta paikanpäällä, kun näemme vaihtoehdot luonnossa, mutta tällä hetkellä suosikkeina on:

Ovimalliksi Virna

Tino
            
Stilo

                 taiHarmaa Wenge
tai         
Kelomänty

Muutama päivä sitten Omega-keittiöiltä tuli sähköpostissa ensimmäiset kalustekuvat. Kalustekuvissa oli vielä väärä pohjapiirrustus, jossa keittiön väliseinää ei oltu pidennetty eikä keittiön ikkunaa pienennetty. Lisäksi tuo keittiösuunnitelma ei ollutkaan mennyt Sievitalolta Omegalle asti, joten suunnitelmatkin tulivat tuon alkuperäisen pohjakuvan mukaan.

Lisäksi Omegalta tuli suunnitelmat vessan kalusteista, sekä makuuhuoneiden ja eteisen kaapistoista., joista lisää myöhemmin. Vessan kalusteet kokevat myös jonkinnäköisen muodonmuutoksen ja luultavasti tulemme luopumaan makuuhuoneiden ja eteisen kaapistosta.

Tälläisiä haaveiluja täältä!

2 kommenttia:

 1. Moi, kiva löytää taas uusi sievitalo-blogi! Meille on myös rakenteilla sievitalo ja kirjoittelen siitä muiden asioiden ohella täällä: http://ketuntienkolmikko.blogspot.fi/?m=1

  Jään seurailemaan teidän raksan edistymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mukavaa tosiaan löytää lisää Sievitalon rakentajia! Voisin lisäillä blogisi tuohon lukulistalle :)

   Poista