torstai 13. lokakuuta 2016

Meillä on perustukset!

Wihii!

Talotimppa saapuikin pläntille yllätyksenä jo tiistai-iltana. Onneksi olimme menossa tekemään puutöitä pläntille, sillä kaiken maailman härvelit olivat tietenkin hienosti tientukkona. Pläntille päästyään miehet purkivat perustuksiin käytettävät muotit autosta ja luulimme, että he palaavat keskiviikkona jatkamaan töitä.

Mutta ei, miehet alkoivatkin pystyttämään muotteja heti illalla ja me teimme puutöitä siinä vieressä. Ilma oli järkyttävän kylmä ja inhottavan kostea.. Muuten olisimme varmaan luovuttanut puutöiden osalta ja jatkaneet seuraavana päivänä, mutta olihan se nyt mukavaa katsoa välillä sivusilmällä toisten töiden tekoa... Viimeinkin jotain ehkä vähän talon näköistä ja oloista alkaa rakentumaan!
Talotimpan miehet kertoivat, että betoniauto tulee seuraavana päivänä klo 10, mutta emme päässeet kumpikaan töiltämme seuraamaan valutöitä. Talon perustusten lisäksi etu-ja takaterassien alle oltiin valettu tuollaiset pyöreät perustusjuttuhommantouhut, joita kuulemma plinteiksikin kutsutaan...


Perustukset annettiin kuivua torstai-aamuun saakka ja Talotimpan miehet olivat olleet purkamassa muotteja jo aamulla puoli kuuden aikoihin otsalamppujen turvin täydessä pimeydessä. Ei ehkä maailman ihanteellisimmat työolosuheet olleet siis miehillä ainakaan tässä meidän projektissa. Ja nyt meillä on tuvan perustukset valmiina! Ripeää tuo Talotimpan toiminta!Viikonloppuna päästäänkin sitten tekemään sisätäyttöä, routaeristystä, salaoja- ja sadevesiputkistoa ja luultavasti kaikkea muuta kivaa. Pari puuta pitäisi vieläkin kaataa, josko nekin saataisiin viimeinkin kaadetuksi, että päästään näiltä puuhommilta... Mutta, valoa tunnelin päässä!

27 viikkoa jäljellä...

1 kommentti:

  1. Kiva luke teidän projektista kun meillä alkaa hyvin samantapainen. O´Perustustyös pitäisi olla tuossa maaliskuussa. Odotan innolla! Kiva nähdä että homma sujui teillä hyvin kylmästä huolimatta.

    VastaaPoista