torstai 16. helmikuuta 2017

Muutokset perustoimitussisältöön

Projektin aikana minulta on kysytty useampaan otteeseen, onko meidän pitänyt tehdä muutoksia perustoimitussisältöön, jotta olemme saaneet pakettitalosta mieluisen. Nyt, kun muutoksia ei enää Sievitalolle voida tehdä, on tähän kysymykseen hieman helpompi vastata.. :D

Mitä muutoksia me sitten olemme tehneet perustoimitussisältöön?

- 2 ulko-ovea.
Lisäsimme ulko-ovet kodinhoitohuoneeseen sekä takaterassille. Ecohelmi-mallistoon kuuluu siis vain yksi ulko-ovi vakiona. Lisäksi olemme siirtäneet pääovea, jotta saamme eteisen kaapiston pitkälle seinälle.

- Laatoitus eteiseen.
Eteiseen tulee noin 8 neliön laatoitus arkea helpottamaan.

Väliovien vaihto Mattioven Line Arki, yksipeilisiksi massiivivälioviksi (KLIK). 
Vakiotoimitukseen olisi kuulunut joko kolmipeiliset ovet tai sitten perus laakaovet. Itse olisin halunnut peiliovet, Juha laakaovet. Tämä yksipeilinen on sitten sellainen kuuluisa kompromissiratkaisu.. Vaikka nyt olemmekin molemmat tähän erittäin tyytyväisiä.. :D

- KHH-PH välioveksi Mattioven Line Spa kehyslasiovi (KLIK
Tämäkin kompromissi. Juha olisi halunnut täyslasisen, minä täyspuisen. Lisäksi tuo ovimalli sointuu hyvin muiden väliovien kanssa. Nähdään sitten livenä, kuinka paljon tuosta satiinilasista näkyy läpi kylpyhuoneen puolelle...

- Kalustemuutokset (KLIK)
Suurimmat muutokset meidän kohdallamme olivat varmaan kalustemuutokset. Jätimme kaikki vaatekaapit ja eteisen kaapiston tilauksesta pois. Vastaavasti sitten taas muokkasimme keittiön aikalailla uuteen uskoon ja saimme lisättyä kaappitilaa huomattavasti. Vessaan saimme myös lisäsäilytystilaa ja jätimme vakiona olevan peilikaapin pois. Kodinhoitohuone koki pienimmät muutokset.

- Sähkömuutokset (KLIK)
Seuraavaksi eniten muutoksia teimme sähkösuunnitelmiin. Lisäsimme pistorasioita ja antennipistokkeita jokaiseen huoneeseen. Olohuoneeseen valitsimme led-valot sekä lisäsimme ulkovaloja ja pistorasioita etu- ja takaterasseille. Samalla laitoimme varaukset ulkovaloille. Sähkömuutoksiin olisi pystynyt laittamaan rahaa ihan niin paljon, kuin olisi halunnut, yritimme pitää tässä järjen mukana..

- Ikkunamuutokset.
Ikkunoiden kokoja muuteltiin ja yksi ikkuna jätettiin pois. Keittiön iso ikkuna vaihdettiin "välitilaikkunaksi", jota vastaan taas olohuoneen ikkunoita suurennettiin. Isoimmasta makuuhuoneesta jätimme pienen ikkunan pois, jotta saimme ehjän seinän.

- KVV/IV- työnjohto sisäpuolisten töiden osalta. 
Tähän kuuluu siis esimerkiksi kaikki sisäpuolisten KVV/IV töiden katselmusten hoitamiset ja dokumentoinnit.

- Poistoilmalämpöpumppu. (Nilan EC9)
Sievitalolta ei lötynyt kuvastostaan poistoilmalämpöpumppuja ollenkaan. Olimme kuitenkin kuulleet masiinasta hyviä kokemuksia, joten sellaisen kuitenkin halusimme ja Sievitalo sai sen meille hankittua.

- Keittiön ja eteisen välisen väliseinän jatkaminen. 
Seinää jatkettiin lopulta vain 30cm, jotta keittiö saatiin toteutettua, kuten se on suunniteltu.

WC-istuin ja käsienpesuallas kylpyhuoneeseen.
Helpompi lisätä nyt, kuin myöhemmin.

- Sadettajasuihku Oras 7193. Vähän luksusta..
- Suihkuseinän lisämuuraus. Lisää luksusta...
- Katettu takaterassi, yhteensä 10m2
- Lippa kodarin ulko-oven päälle

Mitä tämä lysti sitten tuli kustantamaan? Kaikki muutokset maksoivat yhteensä alle 10 000e. Yli puolet muutosten kustanuksista tuli poistoilmalämpöpumpusta. Sievitalolla (ja oikeastaan lähes kaikilla talotoimittajilla) vakio lämmitysmuotona on suora sähkö. Sähkömuutokset veivät seuraavaksi suurimman potin muutoshinnasta.

Vaikka kalusteisiin tuli paljon muutoksia, eivät muutoskustannukset olleet kuin jokusen satasen. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että emme ottaneet vaatekaapistoja Omegan kautta. Kaapistoista saatu korvaushinta on käytetty keittiön, vessan ja kodarin kaapistojen päivittämiseen.

Kyllähän ilman näitäkin muutoksia olisi pärjätty, mutta tarkoituksena kuitenkin on rakennuttaa talo vain kerran tässä elämässä. Ajatuksena on ollut, että "suuret linjat" on kunnossa, loppuja kehitellään pikkuhiljaa eteenpäin ajan kanssa... :)

2 kommenttia:

 1. Miten tarkkaan pystyitte seuraamaan yksittäisten muutosten vaikutusta kokonaishintaan? Ilmoittiko Sievi tyyliin "tästä muutoksesta tulisi -500€ kokonaishintaan, tästä taas +400 lisää" jne vai ilmoittivatko vaan että kaikki muutokset yhteensä kustantavat tuon vajaan kymppitonnin jolloin yksittäisen muutoksen hintaa on hankala arvioida?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kaikki muutokset tulevat tietoon sentin tarkkuudella. Niin lisäykset, kuin hyvityshinnatkin.

   Sähkösuunnitelman mukana tuli kätevästi muutoshinnasto, joten niitä muutoksia sai miettiä ihan rauhassa ja seurata sitä muutoshinnan kovaa nousua.. :D

   Poista