torstai 2. helmikuuta 2017

Lopulliset kalustekuvat


Eilen saimme sähköpostiin lopulliset kalustekuvat Omega-keittiöiltä. Eteisen liukuovikaapiston kohtalo on vielä vähän epäselvä, joten esittelen nyt keittiön, kodinhoitohuoneen ja vessan lopulliset valinnat!

Keittiö

Keittiöön ei ole tehty edellisten suunnitelmien jälkeen muutoksia. Keittiön suunnitteluun olemme edelleen erittäin tyytyväisiä. Ainoastaan ovien väri vaihteli "maalarin valkoisen" ja "vitivalkoisen" välillä. Lopulta päädyimme vitivalkoiseen.


Oveksi vitivalkoinen
Virna

Tasoksi
Kelomänty
Vetimiksi kaikkialle rst-pinnalla
Tino

Altaaksi komposiittiallas
Stala

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen tehtiin joitakin muutoksia. Alunperin vasemmanpuoleinen kaapisto oli 400mm+600mm, mutta ne vaihdettiin Omegan myyjän ehdotuksesta 500mm+500mm. Itseänikin hieman häiritsi tuo alkuperäinen, epätasainen jako, mutta enpä ollut tajunnutkaan ehdottaa sen muutosta. 

Aivan alkuperäisissä suunnitelmissa kaapiston keskimmäinen osa olisi ollut 1200mm levyinen kaappi. Tämä muutettiin edellisessä suunnitelmassa kahdeksi 600mm kaapiksi ja nyt se on lopulta jalostunut neljäksi vetolaatikoksi. Laatikostot ovat varmasti kovemmassa käytössä ja tavaroiden etsiminen on niistä paljon mielekkäämpää. 

Pesutornin jälkeen alkuperäisessä suunnitelmassa olisi ollut "pyykkikaappi", eli kaapin sisältä olisi löytynyt kaksi jättikokoista pyykkikoria. Itse olen miettinyt koko ajan, miksi mahdollistaisi tuollaisen määrän pesemätöntä pyykkiä "kun nyt sille on oikein varattu tilakin". Kaikki ovat kuitenkin minulle vakuutelleet pyykkikaapin tärkeyttä ja olen vain jotenkin tyytynyt kohtalooni. 

Onneksi jälleen Omegan myyjällä oli samankaltaiset ajatukset ja ehdottikin, josko pyykkikaapista tehtäisiin siivouskaappi ja pyykkikorit siirrettäisiin kahteen laatikostoon. TÄYDELLISTÄ!  Samalla ratkesi siivouskomeron kohtalo, sillä sen alkuperäinen paikka olisi ollut eteisen kaapistossa (jonne se ei mielestäni kuulu ja jonka kohtalo on tällä hetkellä vieläkin auki).

Ikkunan kohdalle olen miettinyt jonkinlaisen "väliaikaisen pyykkinarun" asentamista. Jonka saisi siis otettua pois, kun sille ei ole tarvetta ja siinä saisi näppärästi siis kuivattua henkarilla paitoja. Tämä vaatii hieman vielä tarkempaa suunnittelua ja oikeaa toteutustapaa.. :D
Oveksi sileäpintainen, tummanharmaa
Sara

Tasoksi

Rajamarmori

Vetimiksi
Tino

Vessa

Vessaan muutoksia tuli alakaappien muuttamisesta laatikostoihin. Laatikostot tulevat kuitenkin vain reunimmaisiin osiin. Keskelle jää edelleen kaapit, sillä altaan kaarevan reunan vuoksi laatikostot eivät ilmeisesti olisi kovinkaan toimivat. 

Tajusin vasta näiden kuvien saamisen jälkeen, että vessassan altaan kokonaisleveys on tosiaan 1200mm. Tämä tarkoittaa sitä, että altaan reunalle jää molemmille puolille runsaasti laskutilaa! Tämä on tosiaankin luksusta, sillä koskaan aikaisemmin laskutilaa altaan ympärillä ei ole ollut. Kaikkia meikkiputeleita ja suteja on pitänyt säilyttää altaan reunalla, altaassa tai pitää kaikki tarvittavat käsissä meikkaussession ajan. Juhan mielestä tämä nyt on tietenkin mielenkiintoinen innostumisen aihe, ja "tämähän on ollut tiedossa ensimmäisen Omegalla olleen tapaamisen jälkeen", mutta enpä ole moista rekisteröinyt aikaisemmin... :D WIHII!


Oveksi
Virna

Vetimiksi
Tino

Altaaksi
Dali-1200
Kiintokalusteet tullaan asentamaan viikolla 11 eli reilun kuukauden päästä. Mieletöntä ajatella, että kuukauden päästä ollaan jo melko lähellä loppusuoraa ♡

7 kommenttia:

 1. Pakko kehua teidän allasvalintaa, meillä on sama Stalan allas. Tykkään sen koosta ja siitä, että siihen on ympätty pieni kaatoallas kylkeen. Keloakin meillä on, alakaapeissa. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  Noniin, juuri tuossa eräs päivä mietimme, mikä tuo lokero tuossa altaassa on. Emmepä olleet ajatelleet asiaa enempää, mutta onneksi siihenkin tuli nyt selvyys! Juha kun epäili sitä saippualoodaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huonompi veikkaus, meillä siinä majailee käsitiskiainepullo!

   Poista
 3. Hienolta näyttää myös täällä :) Harmi kun vasta nyt törmään ideaan pyykkilaatikoista, se varmasti toimiva ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseänikin tämä ratkaisu miellyttää enemmän. Katsotaanpa sitten käytännössä, että oliko oikea ratkaisu! :D

   Poista
 4. Täällä myös ihan kohta edessä lopulliset kalustevalinnat!
  Tuo pyykkilaatikko on kätevä, aiemmassa asunnossa oli syvä laatikosto juuri tuota varten ja tykkäsin kyllä!:)
  Oletko ajatellut, että laittaisit pyykkinaruhässäkän tilalle ihan vain vaaterekkitangon kaappien väliin? Sen saisi nostettua pois, mutta toki kaappeihin jäisi kiinnikkeet näkyviin ulkopuolelle.. Tai sitten laitat tangon kaappien päälle ja jotenkin yksinkertaisesti kiinni sinne jos kaapit eivät tule ihan kattoon asti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vaatetanko voisi olla kyllä järkevämpi ratkaisu! Varmaan olisi hieman kestävämpikin.. :D

   Selailin Pinterestiä ja sieltä bongasin tämän idean. Sielä tämä ratkaisu oltiin toteutettu jollain "pyykkinarukelalla", jossa pyykkinarun sai siis kelasta vedettyä aina tarvittaessa käyttöön ja sen jälkeen laitettua pois. Vähän saman näköinen härveli kuin mittanauha :D

   Ja tsemppiä viimeisiin valintoihin! :)

   Poista