lauantai 31. joulukuuta 2016

Raksaviikko nro 9

Raksaviikko 9 takana päin!

Keskiviikkona timpurit kävivät pitkästä aikaa raksalla! Lähinnä tulivat kantamaan pesuhuoneen tiilet lämpenemään sisälle. Lisäksi he olivat levyttäneet teknisen tilan ja siirsivät hieman sen yhtä seinää. Nyt sähkönsuojaputket menevät nätisti seinän sisälle piiloon. Poistoilmalämpöpumppumme on ilmeisesti saapumassa lähiviikkoina! 

Päätimpurimme hieman ihmetteli, miksi lämmöt ei ole päällä ja miksi liesituuletin vastaavasti on. Ihmettelimme tuota itsekin, mutta emme sitten kiinnittänyt siihen enempää huomiota. Varsinkin, kun tosiaan ainakin meidän projektipäällikkömme Sievitalolta oli käynyt raksalla viikko sitten. Sähkömiehet olivat (ehkä) ilmeisesti unohtaneet laittaa oikeat härvelit takaisin päälle, kun saivat omat työnsä tehtyä. Noh. Nyt lämppäri ja raksakuivain on päällä ja tuvassa on taas lämmin!

Samana iltana kävimme myös hieman alennusmyynneillä ja kävimme hamstraamassa muutaman maton Sotkasta. Käteen jäi samaa kuosia ovat (helposti puhdistettavat) matot ruokapöydän alle ja eteiseen sekä tuo valko-harmaa matto pikkuvessaan. Hurjat olivat nuo alet, sillä tuon ison maton alkuperäisellä hinnalla saimme mukaamme kaikki kolme!Torstaina Juhalla oli lyhyt päivä töissä ja minullakin oli vapaapäivä, jonka vietimme viimeinkin tuon pihan siivouksessa. Pihamme on ollut aika järkyttävässä kunnossa ja lenteleviä styroxeja ja muoveja onkin saanut kerätä pitkin pitäjää tähän asti. 

Projekti aloitettiin tuon kärryn lajittelemisella. Sieltä löytyikin melkein 4 paalia käyttökelpoista styroxia, erilaisia suojaputkia ja eristeitä, jotka vietiin talteen ja hyödynnetään autotalliprojektissa. Myös timpureiden hylkäämistä "roskapuista" otettiin kaikki käyttökelpoiset talteen. Kaikista pienimmät klapit kerättiin suursäkkeihin ja lavoille odottamaan sirkkaamista. Noilla klapeilla Juha saa paljun kuumaksi vielä kauan... 

Melkein neljä tuntia siinä meni, mutta nytpä raksalla on siistimpää kuin koskaan! Osa laudanpätkistä ja nauloista tulee viettämään aikaansa meidän raksalla maan sulamiseen asti, mutta muuten tontti on nyt raivattu. 
Siinä se takka edelleen tönöttää... Tarkistettiin vielä sopimuspapereista, että sisäänkanto kuuluu Uunisepille. Muurari tulee ilmeisesti Turusta asti. Pitäisi varmaan soitella Uunisepille, ettei vaan ole käynyt jotain informaatiokatkosta...

Timpurit saapuvat seuraavan kerran ensiviikon loppupuolella. Jatkavat levytyksiä siis silloin. 

16 viikkoa jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti