maanantai 8. elokuuta 2016

Case: Ikkuna ja ulko-oven paikka

Tässä eräs ilta otimme jälleen kerran pohjapiirrustuksen tarkasteluun ja itse hätähousuna mietin jo huonekalujen sijoittelua ja muuta erittäin tärkeää. Toisaalta onneksi tässä asiassa olin hätähousu, sillä muuten tämä olisi tullut huomattua vasta liika myöhään.

Kuva: Sievitalo

Sievitalon alkuperäisessä pohjapiirrustuksessa isoimmassa makuuhuoneessa on pieni korkea ikkuna 52x135. Ikuisena haaveilijana olen jo haaveillut sisustuksesta ja hienosta sängynpäädystä. Tuo ikkuna kuitenkin ehkä hieman vaikeuttaa näitä suunnitelmia, sillä se alkaisi 70cm korkeudelta lattiasta. Eli siis suurinpiirtein ikkuna alkaa heti siitä, mihin sängyn korkeus loppuu. Toisinsanoen, meidän sängyn päätymme olisi ikkuna... Lisäksi menettäisimme yhden ehjän seinän ja huonekalujen sijoittelu olisi paljon rajoitetumpaa.

Minun mielestä ikkuna on turha. Se olisi kuitenkin käytännössä koko ajan pimennysverhon takana, sillä en pysty nukkumaan valoisassa (...enkä saisi sitä haaveilemaani sängynpäätyä...). J on asiasta eri linjoilla ja epäilee, että talo näyttäisi oudolta talon toiselta päädyltä, kun sielä ei olisi yhtään ikkunaa..

Toinen pohjasta tehty huomio on, jos siirtäisimme ulko-ovea sen verran vasemmalle, että saisimme eteisen kaapistot tuolle keittiön vastaiselle seinälle. Olemme rakentamassa pientä taloa, jossa säilytystila pitää maksimoida. Tuolla tavalla saisimme tilaa eteiseen muutamalle lisäkaapille.

Meillä on siis hieman keskusteltavaa ennen luonnospalaveria, jolloin ilmeisesti kotimme piirrustukset pitäisivät olla rakennuslupaa varten valmiina!

-Jaana

2 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin blogiinne toisen Sievitaloblogin kautta. :) Meillä on rakenteilla Pihlaja 156 malli, jonka pitäisi valmistua viikolla 46. Me poistettiin nämä tuuletusikkunat talon päädystä juuri siitä syystä, että sisustaminen on sitten helpompaa. Tuuletusikkunat yhdistettiin vain niihin huoneiden "pääikkunoihin". Nyt on päätyseinä ilman ikkunoita, eikä mun mielestä ole yhtään hassun näköinen. :) Meilläkin on rakennusblogi, joka löytyy osoitteesta sievinpihlaja.wordpress.com. T: E

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Mekin päätimme, että jätetään tuo tuuletusikkuna kokonaan pois. Huoneen toisessa,isommassa, ikkunassa on tuuletusikkuna ja eiköhän sen pitäisi riittää. :)


    VastaaPoista